26. november 1915 – Jens Jensen: “… et mål for de unge”

Jens Jensen (1894-1916)

Jens Jensen kom efter at være blevet krigsstudent fra Haderslev Katedralskole i efteråret 1915 til fronten i Belgien.

Terrest, 26/11 1915

Kære moder!
I går aftes modtog jeg 2 pakker fra jer I kære. De gode sko var i den ene og marmelade i den anden. Hav den bedste tak for det. Jeg ved, kære moder, at jeg må komme til dig, hvad der angår mit legemlige behov, men jeg plager dig vel ikke for meget med mine ønsker. Horats siger ganske rigtigt: Der gives et mål for de unge, men til sidst gives der bestemte grænser. – Herren skal have tak, at du kan opfylde mine ønsker. Nu er vi igen kommet til Terrest og skal nu underkaste os krigens besværlighed. Hvis det er vor Guds vilje, kommer vi d. 11.12. december igen tilbage til Oostcamp.

Ville dog vor kære Jesus snart ved Guds nåde og barmhjertighed give os fred, så vi kan komme hjem. Med min frelsers hjælp vil jeg så gøre min gode moder og mine kære sødskende livet så let og glad, som jeg nu kan. Men om vor korsfæstede frelser skal det dreje sig, Hans skyldnere bliver vi nu hele livet. Han har ved sin uskyldige lidelse og død gjort os til salige Guds børn. Oh Jesus tag vort liv og lad det vidne om din store kærlighed.

Nu vil jeg slutte. Skoene er udmærkede. Gud befalet. Med hjertelig hilsen til dig kære moder og I kære sødskende og Dem Bertha.

Eders ederselskende Jens

(Fra V. Nørlund Christensen (udg.): Peter og Jens Jensen´s krigsbreve 1915-1916, 1981)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *