29. oktober 1915. Hurra! “Et Heimatschuss”

Søren P. Petersen, Rødding, gjorde krigstjeneste i Reserveinfanteriregiment 84. I oktober 1915 lå regimentet ved Loretto.

Vi fik hver dag udleveret en halv deciliter spiritus. Da den jo heller ikke kom regelmæssigt frem, var der en dag alt for stor forsyning, og samtidig var der tyndet slemt ud i mandskabet. I min gruppe var der kun fire tilbage.

Mange drak sig altså den dag en tung glemsel til, men heldigvis var der ingen, der yppede kiv —.

Der susede noget forbi mit hoved og klaskede ned mod jorden. Det var det halve bundstykke af en granat af svært kaliber, mere end nok til at kunne have revet mit hoved af. Underofficeren, som jeg stod og  talte med, gav et vræl fra sig, en jernstump var faret gennem hans venstre håndled.

Han tabte ikke engang piben af munden, men da han rakte armen  frem, for at vise mig såret, sagde han med et bredt grin:  »Heimatschuss! Nu er jeg færdig med krigen!«

DSK-årbøger 1960

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *