Den Gotiske Udfordring

Skulle læserne ligge inde med breve, postkort eller andet, der er skrevet med gotisk håndskrift og måske på tysk, tilbyder vi her at lægge en skanning ud på siden, som andre så kan hjælpe med at tyde.

I kan sende en skanning (300dpi) til mig her
eller Hanne C. Christensen her

Indsender ved ikke, hvem og i hvilken relation afsender har til modtageren.

4 tanker om “Den Gotiske Udfordring”

 1. Herrn Agent Jacob Clausen
  Apenrade
  Ecke Schul- u. Grossestrasse

  Hadersleben Freitag

  [Als Zei]chen meiner Anerkennung
  für ger. Liebespacket sende ich
  ein Bild von mir und meine Kam-
  meraten, die gleichzeitig mit mir
  beim Comp. angestellt wurde.
  Es ist dies:
  1. Zimmermann Hämicke, Hadersleben
  2. Meine Wenigheit
  3. Bootsbauer Petersen, Hadersleben
  Kapt. Peter Nielsen aus Aarø.
  Jetzt sollen wir zum Scharf-
  schiessen. Soeben Nachricht! Urlaub
  von morgen Mittag bis zum
  14. Arbeitsurlaub. Vielleicht komme
  Ich daher den folgenden Sonntag
  nach ???? Nähere Nachricht folgt.
  Mit herzlichem Gruss Euer Iver.

  Er der nogen, der har et bud på det manglende ord i næstsidste linje? Formentlig et stednavn, muligvis forkortet.

   1. Tak for svar. Tja – det er også det, som jeg er kommet frem til.
    Han blev gift i Toftlund den 8. nov, 1898. Da kaldes han købmand. Han døde på sygehuset i Haderslev den 6. maj 1956. Da var han landmand i Arnitlund i Vedsted sogn. Mellem de to datoer kan jeg ikke finde ham.

    1. Til Andreas og Preben. Nu er jeg sikker på at Iver Iversen sidder som nr 3 fra venstre, eller nr 2 fra højre. Født i Hoptrup v/Haderslev 9. august 1874. Så Andreas det med
     “ …strup” er ikke helt ved siden af. Iver Iversen er min bedstefar på min moders side. Jeg tror Iver skriver til Clausen, det var noget familie til hans kone. Jeg er glad for at være kommet såvidt. Håber på at komme videre med 3 andre. Min far var Hans Jensen Holm 1894-1975

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *