2. juli 1916. Kræsne soldater siger nej tak til rådne roer

Senest ændret den 22. juli 2016 8:52

M. Levisen gjorde krigstjeneste som pionersoldat i 9. Pionier-Batailon på Vestfronten.

I juli 1916 var vi atter på march, denne gang endda i flere dage, men vi havde feltkøkkenet med.

Den første formiddag, da vi traskede af sted, mærkede vi en lugt som af rådne roer fra en roekule, hvor roerne havde haft det for varmt.

Sultne var vi som sædvanlig, og vi kiggede derfor omkring for om muligt at finde roekulen, thi der var da måske chance for, at der også fandtes nogle friske roer, og det ville være dejligt at spise dem til afveksling med det bras af roeprodukter, som vi til daglig fik serveret.

Vi fandt dog ingen roekule, men den væmmelige lugt fra rådne roer blev ved med at følge os på marchen.

Da vi om middagen skulle hente vore portioner middagsmad ved feltkøkkenet, blev vi klar over, hvor den rådne roelugt stammede fra – det var fra vores middagsmad, der under den nye form blev kaldt »Rübensauerkraut«.

Den dag var der ikke en, der kunne spise den nye ret.

DSK-årbøger, 1968

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *