31. marts 1918. Fransk granat og franske sanitetssoldater

Frederik Møller, Aabenraa, beretter om en episode under marts-offensiven

Den 31. marts 1918 nåede skæbnen mig. En fransk granat gik ned i min umiddelbare nærhed, og jeg blev ramt af splinter i højre ben og venstre arm. Kompagniet var fremme, og som dækning havde vi kun stammerne fra frugttræer, der optog en del af terrænet.

Den franske artilleri ild satte ind tidligt om morgenen og kom egentlig ganske uventet. Flere af mine kammerater faldt, og vi var ikke få, der blev såret.

Jeg blev bragt bagud og kom omsider på lazaret i St. Quentin. Her kom vi under dagligt lægetilsyn og blev plejet af sanitetssoldater, blandt hvilke der også var en del fransk sanitetspersonale, der under offensiven var kommet i tysk fangenskab,

DSK-årbøger 1963

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *