29. september 1914. Hans Petersen på lyttepost tæt ved den franske stilling

86’eren Hans Petersen fra Skodsbøl fortæller:

Den 29. Sept. 1914. Jeg var paa Lyttepost tæt ovre ved den franske Stilling. Naar man saadan skal snige sig ind paa Fjenden, gaar man ikke og slæber paa Benene, nej, da kan man pænt løfte dem.

Der blev afgivet et Par Geværsalver over til os, jeg kastede mig hurtigt ned paa Maven og troede i første Øjeblik,at de vilde angribe os. Men lidt efter blev alting stille, og saa hørte jeg, at de raslede med Kogekarrene. Aha, tænkte jeg, det er altsaa ved denne Tid, at de henter Mad. Jeg afgav et Skud for at se, om de var borte alle. En halv Snes Skud peb hen over mig. Der var altsaa kun ganske faa Mand tilbage i Graven. Jeg listede tilbage og afgav Beretning om, hvad jeg havde iagttaget.

1914-09-22 Fransk skyttegrav
Fransk skyttegrav

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *