En tanke om “6. januar 1917 – De faldne”

  1. Emil Thyssen, født 16. jan 1886, ja han var min far, blev hårdt såret ved Verdun i november 16. Overlevede krigen og kom hjem til gården og hans kone Eline i Branderup kort før jul 1918. Alt var i forfald der, og min far måtte afstå gården i Branderup og købe en lille sølle stråtækt gård i Terp nær Øster Lindet. Eline led af tuberkulose og døde i 1934 i Terp.
    Ægteskabet var barnløst men min far søgte Indre Mission og fandt derigennem trøst i Menighedshuset i Gram, dengang Thorkild Philipsen var præst i Gram.
    Her mødte han min mor Christine Rosenberg fra Tirslund. Hun blev født i 1909 men aldersforskellen på 23 år mellem mine forældre til trods lykkedes det at fremavle en søn i 1947 (mig).
    Tilbage til Emil – min far – han var således 61 år gammel, da jeg blev født, og jeg husker hans afsky for at tale om krigen. Han blev mere og mere forstyrret af i sin tvivlen på om han nu havde gjort det rigtige/forkerte i krigen og stadig var i spil til at opnå det evige liv.
    Han var flagmand for DSK i Gram fra ca 1960 til han døde i 1970.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *