23. november 1915 – Jens Jensen: “… den kære fader i himlen”

Jens Jensen (1894-1916)

Jens Jensen kom efter at være blevet krigsstudent fra Haderslev Katedralskole i efteråret 1915 til fronten i Belgien.

Oostcamp 23/11 1915

Kære moder!
Dit hvedebrød smager udmærket. Bedste tak min dyrebare moder. Min silkevest er helt i stykker. Den snavsede skjorte skal jeg nok lade vaske. Jeg skulle lige have haft dig hos mig. Du ved ikke, hvor jeg savner dig. Jeg har ikke vidst at skatte din møje for mig. Oh moder, du har en svær stilling og for meget at gøre, men den kære fader i himlen står ved din side og han har vidunderligt hjulpet dig. Han vil aldrig forlade os. Han befaler vi vore veje. Jesus vil føre det sådan for os, at vi vil undre os. Du dyrebare frelser gør håbet om- dit komme levende for os, at vi med alvor og bæven må arbejde på vor helliggørelse og ganske rette vort blik mod frelseren. Med dig Herre vil vi gå gennem verden. Hjælp os, kære Herre, at vi må føre et liv rent og helligt for dit ansigt.

Kære moder. Nu har jeg en stor bøn til dig, vil du ikke hæve 10 mark af mine penge og sende dem til den syge pige i Abild. Hun skrev til mig, at hun blev mindet om mig af Herren. Og sandelig Herren skal have lov og tak, at han gjorde sådan et Guds barn opmærksom på mig. Da jeg i dag var på marchtur, kom jeg pludselig til at tænke på den syge pige. Jeg tror, Jesus har gjort mig opmærksom på hende. Send hende pengene. Hun har brug for dem. Hjertelig hilsen. Hils sødskende og Bertha.

Din dig elskende
søn Jens

(Fra V. Nørlund Christensen (udg.): Peter og Jens Jensen´s krigsbreve 1915-1916, 1981)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *