19. september 1916 – Johan Wrang: “indgangssåret er stadig åbent”

Johan Wrang var søn af bogholder ved Flensborg Avis Jørgen Wrang, og blev ved krigens udbrud indkaldt til Füsilier-Regiment Nr. 86, hvor han gjorde tjeneste hele krigen – fra januar 1915 som løjtnant.

Mainz 19/9. 1916

Kære Doschi!
Jeg takker dig hjerteligt for dine kære ord. Jeg kan Gud ske lov meddele, at det går mig helt godt. Jeg er i de sidste dage stået op og har været ud at spadsere. I forgårs – allerede første dag – kørte jeg med nogle kammerater i den elektriske til Wiesbaden og vi så det dejlige badested. Jeg kan sige dig, der er vidunderligt. En skam, at sommeren er forbi og at det bliver koldt. Det regner nu dag efter dag.

– Mit sår heler nu helt godt og smerterne er ikke længere så kraftige. Såret fra operationen er næsten fuldstændig helet, kun indgangssåret er stadig åbent. Du spørger hvornår overførelsen til Flensborg vil finde sted; det kan jeg ikke sige, det går nemlig ikke så hurtigt; men det bliver vel i løbet af måneden. Den stakkels løjtnant Iwersen er nu også faldt. –

Nu til slut en rigtig hjertelig hilsen til dig.
Hanni

(Brev i Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, oversat fra tysk)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *