13. juli 1916. Kresten Andresen: “Jeg er gudskelov bleven forskånet for at opleve den moderne krig i hele sin raffinerethed”

Kresten Andresen fra Ullerup på Sundeved gjorde krigstjeneste i Reserve-Infanteriregiment 86 (RIR86), der i sommeren 1916 befandt sig ved Douai.

Skyttegraven den 13. juli 1916

Kære morbror
Mange tak for dit brev. Jeg skammer mig over, at jeg ikke oftere har sendt dig et par ord; men mine korrespondancer er næsten ved at blive helt indstillet.

Jeg er meget glad for dit tilbud med hensyn til almanakken. Det er godt i en så energiløs tid at stilles over for en opgave, ellers går man til syvende og sidst helt i dvale. Men nu vil jeg da også straks gøre dig opmærksom på, at hvad jeg i det sidste år har oplevet af krig, er ikke fuldt af spændende almanakhistorier. Jeg er gudskelov bleven forskånet for at opleve den moderne krig i hele sin raffinerethed. Men lidt på afstand har jeg jo fulgt den og kender den temmelig nøje med samt alle dens midler…

Her har vi en temmelig rolig stilling; men der skydes dog også her, og navnlig med svære miner.

Mange hilsener til hele familien. Jeg skal netop trække op på vagt, og posten er væk, inden jeg kommer igen, men mere en anden gang.

Fra Claus Bundgård Christensen: Krestens breve og dagbøger (2012). Fås i boghandelen.

Krestens breve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *