12. februar 1920. Peter Majland forlader Sønderjylland igen

Peter Julius Majland var født i 1867 i Åbenrå, men flyttede i 1885 med forældrene til Kolding, bl.a. for at undgå tysk krigstjeneste. Men han var stemmeberettiget og tog i februar 1920 til Sønderjylland for at stemme.

Næste morgen slog afskedens time, og jeg takkede min gæstfri vært og værtinde for den hjertelige og i alle måder gode behand­ling, de havde ladet mig blive til del. Københavneren skulle først rejse dagen efter.

Hr. Evald fulgte mig på banegården. Jeg købte billet til Vamdrup, den kostede 5 mark 50 pf. Emma rejste også hjem med samme tog.

Hjemrejsen gik hurtigere end henrejsen. Fra Åbenrå til Rødekro rejste vi med tysk tog. Derfra rejste vi med det danske tog, og blev i samme kupe helt til Kolding.

Der var i Vamdrup intet toldeftersyn, men stadig måtte ingen forlade toget. Vore pas blev efterset, og toget rullede videre nordpå.

Da vi kørte forbi Munkensdam vinkede jeg over mod mit hjem, og Margrethe, som havde set det, kom mig i møde, og lidt efter var jeg atter hjemme.

Tak til Karen Majland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *